Nasi winiarze

wina ekologiczne solvino

Przy całej fascynacji i pasji do wina, bądźmy szczerzy, wino musi się sprzedawać. Jednym z najstabilniejszych filarów tego założenia jest bezwzględne i konsekwentne stawianie na jakość. Drugi, nie mniej ważny filar, tworzą wspólnie spędzone wieczory przy otwartych butelkach, długie dyskusje, wymiana opinii i wrażeń wśród naszych klientów, przyjaciół i Państwa klientów. Ostatnim elementem jest nasza wieloletnia praktyka w analizie trendów i przewidywaniu rozwoju runku.

Bardzo chętnie dzielimy się z Państwem naszymi doświadczeniami. Sprzedaż czystych win powinna się opłacać. I się opłaca.

Fasoli Gino

Gospodarstwo rolne Fasoli istnieje od 1925 roku. Początkowo Fasoli byli hodowcami jabłek. Jednak po serii gradobić, które przeszły nad ich farmą w latach 60. i które wielokrotnie niszczyły całe ich zbiory, rodzina zdecydowała się przejść na uprawę winorośli. Wraz ze … więcej

Olearia Vinicola Orsogna – Lunaria

W środkowych Włoszech, niedaleko Adrii znajduje się malowniczo położona Abruzja. Pomiędzy plażowym wybrzeżem a pokrytymi śniegiem wzgórzami Apeninu, na wysokości 500m znajdują się winnice Orsogna. Ta malutka spółdzielnia zaczęła w latach 90 przekształcać pierwsze działki na uprawę ekologiczną. Dzisiaj 60% … więcej

Azienda Agricola Pizzolato

Settimo Pizzolato jest typowym Włochem promieniującym wręcz lekkością i radością z życia, tak charakterystyczną dla naszych przyjaciół z Półwyspu Apenińskiego. Settimo w piątym już pokoleniu prowadzi rodzinną firmę winiarską, która na 58 hektarach uprawia winogrona – od 1985 roku z … więcej

La Bodega de Pinoso

La Bodega de Pinoso została założona w roku 1932 jako spółdzielnia winiarska, natomiast początki produkcji win w tej okolicy sięgają jeszcze czasów rzymskiego panowania na półwyspie iberyjskim. Jednak dopiero początek XXI wieku był dla winiarni przełomowy, ponieważ właśnie wtedy podjęto … więcej

Bioweingut Andreas Weber

Tradycja i nowoczesność. To idealne określenie winnicy Weber położonej w austriackim regionie winiarskim Weinviertel. Jej właściciel Andreas Weber tworzy wyśmienite wina na stosunkowo małej powierzchni, zaledwie ośmiohektarowej, stawiając przede wszystkim na tradycyjne metody produkcji. Czas, grawitacja i cierpliwość – główne … więcej

Domaine Bassac

Jeszcze w połowie ubiegłego wieku Langwedocja uchodziła za region winiarski, którego wina nie cieszyły się ani popularnością, ani jakością, ani szczególnym zainteresowaniem. Nic dziwnego, wówczas ten region Francji był znany z produkcji tanich win masowych lub w najlepszym przypadku win, … więcej