Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

14 listopada 2016

Bukephalos, najbardziej znany koń Antyku, był koniem Aleksandra Wielkiego. Wyjątkowe jest również wino noszące w nazwie jego imię. Podobnie jak Ripasso tworzone jest z winogron częściowo już użytych do fermentacji i przypomina wielką Valpolicellę. Ciemny kolor, w nosie aromaty suszonych owoców, śliwki wraz ze stonowanym aromatem wina Porto. Miękkie, ciepłe i pikantne, świetny towarzysz na zimne dni. 

« powrót

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo „Coste di Moro” DOP – Bio

14 listopada 2016

Wyjątkowo wyborne Montepulciano d’Abruzzo w jakości Demeter. Czysty aromat owocu jeżyny wraz z łagodnym aromatem wanilii, eleganckimi taninami, wybornie przyjemne w piciu.

 

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót