Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Rosso Convento IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Rosso Convento IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

30 marca 2022

Wino o intensywnym rubinowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są nuty konfitur z czerwonych owoców, a także fiołków. Smak delikatny i aromatyczny. Znakomicie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.

« powrót

Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Brut Nature

Pinot Grigio Ancestrale Brut Nature

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Primitivo Zero Puro „Linfae” Terre di Chieti IGP

Primitivo Zero Puro „Linfae” Terre di Chieti IGP

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Pinot Grigio Zero Puro „Landae” Terre di Chieti IGP

Pinot Grigio Zero Puro „Landae” Terre di Chieti IGP

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót