Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Rosso Convento IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Rosso Convento IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

30 marca 2022

Wino o intensywnym rubinowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są nuty konfitur z czerwonych owoców, a także fiołków. Smak delikatny i aromatyczny. Znakomicie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.

« powrót

Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Brut Nature

Pinot Grigio Ancestrale Brut Nature

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Primitivo Zero Puro „Linfae” Terre di Chieti IGP

Primitivo Zero Puro „Linfae” Terre di Chieti IGP

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Pinot Grigio Zero Puro „Landae” Terre di Chieti IGP

Pinot Grigio Zero Puro „Landae” Terre di Chieti IGP

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo DOP Zero Puro „Mineraliae”

Montepulciano d’Abruzzo DOP Zero Puro „Mineraliae”

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

Merlot IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

Merlot IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Wiśniowy smukły Merlot bez dodatku siarczyn. W pełni sfermentowany zaskakuje szarmanckim, świeżym charakterem. Będzie nie tylko bardzo dobrze pasować do drobiu, ale również pity solo sprawi ogromną przyjemność.

« powrót

Cabernet Sauvignon IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

Cabernet Sauvignon IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Delikatnie pikantne i, jak na Cabernet Sauvignon przystało, bogate w aromaty czarnej i czerwonej porzeczki oraz wiśni. Bardzo dobrze sprawdzi się w towarzystwie chudych mięs, makaronów z sosami mięsnymi i świeżych serów. Najlepsze w temperaturze 14C.

« powrót