Muse Moscato Spumante Dolce

Muse Moscato Spumante Dolce

5 kwietnia 2022

Musujące Muse Mosacato Dolce o aromacie kwiatów i konfitury z brzoskwini. W smaku aksamitne, zachowuje doskonałą równowagę pomiędzy kwasowością i słodyczą typową dla tego szczepu.

« powrót

Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Bee Bassac Blanc IGP – bio

Bee Bassac Blanc IGP – bio

30 marca 2022

Świetne, mineralne i przyjemnie cytrusowe wino w kolorze słomkowym

« powrót

Manzoni Bianco DOC Piave

Manzoni Bianco DOC Piave

29 marca 2022

Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.

« powrót

Almorqui Blanco – Bio

Almorqui Blanco – Bio

29 marca 2022

Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych cytrusów. Rześkie i niebanalne w smaku. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Soave Borgoletto IGT – Bio

Soave Borgoletto IGT – Bio

6 lipca 2021

W kieliszku klarowne z żółto zielonymi refleksami, w aromacie subtelnie owocowe z nutami ziół. Na podniebieniu świeże, owocowe i idealnie zrównoważone. Świetne Soave z górnej półki.

« powrót

Tre Piume Bianco Veneto IGT – Bio

Tre Piume Bianco Veneto IGT – Bio

6 lipca 2021

Orzeźwiające i aromatyczne wino reprezentujące wszystko to, co kochamy w prostych włoskich winach codziennego użytku. Delikatne jak piórka na etykiecie nawiązujące do 3 szlachetnych szczepów, z których jest zrobione, uwodzi aromatami cytrusów, a na podniebieniu jest łagodne i bardzo przyjemne.

« powrót