Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku prezentuje się w kolorze delikatnie żółtym, w nosie wyczuwalne aromaty białych owoców i delikatna nuta cytrusowa, a na podniebieniu dodatkowo nuty mandarynki. Dobrze zrównoważone wino z właściwie zharmonizowaną kwaskowością. Brązowy Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Nave Sur Verdejo – Bio

Nave Sur Verdejo – Bio

14 listopada 2016

W nosie świeże aromaty owoców cytrusowych i zielonego jabłka. Na podniebieniu świeże, owocowe, z nutami owoców cytrusowych i zielonego jabłka. Świeża, orzeźwiająca kwaskowość dopełnia wspaniałe doznanie, jakim jest picie tego fantastycznego Verdejo. Świetne wino do owoców morza, sera koziego lub po prostu, ot tak.

« powrót

Vigna Madre PECORINO – Bio

Vigna Madre PECORINO – Bio

14 listopada 2016

Pecorino jest winem tworzonym z autochtonicznego szczepu o tej samej nazwie, cieszącego się z roku na rok coraz większą popularnością. Zawdzięcza ją przede wszystkim rynkowi Japońskiemu, gdzie uznano je za wino najbardziej pasujące do sushi i owoców morza. Krystaliczne, przejrzyste wino o aromacie dojrzałej gruszki i nutach cytrusowych. Świetnie zbalansowane z delikatną nutą cukru resztkowego w tle.

« powrót

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Ekologiczne wino o świeżym, fenomenalnie lekkim bukiecie z nutami brzoskwini z bananem i  pomarańczowym grapefruitem. Na podniebieniu rześka kwaskowość wraz z wyczuwalnymi nutami melona i agrestu. Będzie pasować do ryb, risotto i półdojrzałych serów.

« powrót

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

14 listopada 2016

Kuszące, wonne, nienarzucające się i harmonijne wino.  Elegancki Gewürztraminer, który zaprasza do rozkoszowania się nim. Będzie dobrze pasować do grillowanych warzyw, pasztetów mięsnych i wegetariańskich, ryb albo drobiu.

« powrót

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

14 listopada 2016

Gran Reserva to najbardziej wysublimowany popis winiarzy z Penedes. W wydaniu winnicy Bolet wino dojrzewało nie wymagane 30 miesięcy, lecz minimum 36, co w dużym stopniu nasyciło CAVĘ aromatami drożdżowymi, migdałowymi i orzecha laskowego. Jej charakterystyczny ciemnożółty kolor dopełnia całokształtu wraz ze stonowaną, ale nadal zaskakująco żywą kwaskowością i świetną strukturą na podniebieniu. Będzie świetnie pasować do dań rybnych, homara, białych mięs oraz foie gras.

« powrót

Cava Brut Reserva DO – Bio

Cava Brut Reserva DO – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Cava Brut Classic DO – Bio

Cava Brut Classic DO – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku jasny, złocisto-żółty kolor, w nosie delikatny aromat jabłkowo-gruszkowy, a na podniebieniu owocowa przyjemność z picia. Przyjemne i łagodne na końcu.

« powrót