Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio
14 listopada 2016
Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.
« powrót
14 listopada 2016
Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.
« powrót
14 listopada 2016
Wytrawne białe wino z zaakcentowaną nutą owocową, tworzone ze szczepu Vermentino uprawianego w regionie Maremma. Kapitalne, świeże i czyste wino o intensywnym, treściwym i lekko mineralnym aromacie.
« powrót
14 listopada 2016
Rozkoszne wino, przy którym można się rozmarzyć, z fantazyjną lekkością, subtelnym aromatem migdałów i akacji. Przyjemnie świeża kwaskowość, wyważona i delikatna. Wspaniałe wino z winnicy Canneta.
« powrót
25 kwietnia 2016
Pojemność: 3 litry
Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone, białe oraz owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem.
Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.
GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.
« powrót
25 kwietnia 2016
Pochodzący z ekologicznej winnicy Andreas Weber Welschriesling Klassik jest winem o wielu talentach. Elegancki i delikatnie pikantny, a zarazem owocowy i orzeźwiający. Wyśmienite wino do potraw rybnych oraz do potraw wegetariańskich. Świetne w towarzystwie świeżych muli.
« powrót
25 kwietnia 2016
Frizzante od Webera to typowy strzał w dziesiątkę. Wyśmienite wino musujące tworzone z popularnej odmiany winogron Grüner Veltiner zaskakuje dzięki bąbelkom wdzięcznością i harmonią aromatów typowych dla tego szczepu takich jak cytrusy, biały pieprz, brzoskwinia i pestki owoców.
Czym się różni od Prosecco? Generalnie niczym poza nazwą, która w przypadku Prosecco zarezerwowana jest dla win pochodzących z regionu Veneto.
Będzie świetne jako aperitif, do lekkich dań, a w gronie przyjaciół umili ciepły wieczór na działce, balkonie lub piknik.
« powrót
25 kwietnia 2016
Sauvignon Blanc od Domaine Bassac to najlepsze co w swojej lidze ma do zaoferowania ten fantastyczny szczep. Świeże i aromatyczne wino na miarę 21 wieku, szczere, nieskomplikowane, super!
« powrót
29 października 2015
Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone oraz białe owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem. Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.
GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.
« powrót
29 października 2015
Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych nut cytrusowych. Rześkie i niebanalne w smaku z utrzymującym się cytrusowym posmakiem. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.
« powrót
29 października 2015
Wyśmienite Chardonnay o doskonałym kolorze. Żywe aromaty tostowe w połączeniu z kwiatowymi niuansami i nutą orzecha laskowego to coś wyjątkowego. Czysta przyjemność czystego wina! Bardzo dobre w towarzystwie delikatnych mięs, takich jak indyk czy jagnięcina, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocniejszej strukturze (np. caprese lub langres) lub długodojrzewających (np. Old Amsterdam, cheddar).
« powrót