Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.

« powrót

Vermentino Maremma Toscana DOC – Bio

Vermentino Maremma Toscana DOC – Bio

14 listopada 2016

Wytrawne białe wino z zaakcentowaną nutą owocową, tworzone ze szczepu Vermentino uprawianego w regionie Maremma. Kapitalne, świeże i czyste wino o intensywnym, treściwym i lekko mineralnym aromacie.

« powrót

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

14 listopada 2016

Rozkoszne wino, przy którym można się rozmarzyć, z fantazyjną lekkością, subtelnym aromatem migdałów i akacji. Przyjemnie świeża kwaskowość, wyważona i delikatna. Wspaniałe wino z winnicy Canneta.

« powrót

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

25 kwietnia 2016

Pojemność: 3 litry

 

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone, białe oraz owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem.

Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Welschriesling Klassik – Bio

Welschriesling Klassik – Bio

25 kwietnia 2016

Pochodzący z ekologicznej winnicy Andreas Weber Welschriesling Klassik jest winem o wielu talentach. Elegancki i delikatnie pikantny, a zarazem owocowy i orzeźwiający. Wyśmienite wino do potraw rybnych oraz do potraw wegetariańskich. Świetne w towarzystwie świeżych muli.

« powrót

Frizzante vom Grünen Veltiner – Bio

Frizzante vom Grünen Veltiner – Bio

25 kwietnia 2016

Frizzante od Webera to typowy strzał w dziesiątkę. Wyśmienite wino musujące tworzone z popularnej odmiany winogron Grüner Veltiner zaskakuje dzięki bąbelkom wdzięcznością i harmonią aromatów typowych dla tego szczepu takich jak cytrusy, biały pieprz, brzoskwinia i pestki owoców.

Czym się różni od Prosecco? Generalnie niczym poza nazwą, która w przypadku Prosecco zarezerwowana jest dla win pochodzących z regionu Veneto.

Będzie świetne jako aperitif,  do lekkich dań, a w gronie przyjaciół umili ciepły wieczór na działce, balkonie lub piknik.

« powrót

Sauvignon Blanc IGP „La Circulade”- Bio

Sauvignon Blanc IGP „La Circulade”- Bio

25 kwietnia 2016

Sauvignon Blanc od Domaine Bassac to najlepsze co w swojej lidze ma do zaoferowania ten fantastyczny szczep. Świeże i aromatyczne wino na miarę 21 wieku, szczere, nieskomplikowane, super!

« powrót

Vermador Blanco – Bio

Vermador Blanco – Bio

29 października 2015

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone oraz białe owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem. Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Vergel Blanco Alicante DO -Bio

Vergel Blanco Alicante DO -Bio

29 października 2015

Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych nut cytrusowych. Rześkie i niebanalne w smaku z utrzymującym się cytrusowym posmakiem. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.

« powrót

Manpot Blanc IGP – Bio

Manpot Blanc IGP – Bio

29 października 2015

Wyśmienite Chardonnay o doskonałym kolorze. Żywe aromaty tostowe w połączeniu z kwiatowymi niuansami i nutą orzecha laskowego to coś wyjątkowego. Czysta przyjemność czystego wina! Bardzo dobre w towarzystwie delikatnych mięs, takich jak indyk czy jagnięcina, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocniejszej strukturze (np. caprese lub langres) lub długodojrzewających (np. Old Amsterdam, cheddar).

« powrót