Bedda Nero D’Avola Sicilia DOP – Bio

Bedda Nero D’Avola Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Do pierwszej połowy XX wieku Nero D’Avola używane było wyłącznie jako wino na „domieszki”. Na przełomie ostatnich dziesięcioleci jednak, sycylijscy winiarze rozpoczęli produkcję tego wina „na poważnie”  mogąc pochwalić się z roku na rok coraz doskonalszymi wynikami. BEDDA, jest kwintesencją ich umiejętności. To wino charakteryzuje się rubinową czerwienią, aromatem jagód, wiśni i śliwek wraz z subtelnymi nutami balsamicznymi i przyjemną pikantnością. W ustach jest miękkie, aksamitne, otulające wręcz język, zapewniające elegancką i trwałą końcówkę.

« powrót

Luaddu Syrah IGP Terre Siciliane – Bio

Luaddu Syrah IGP Terre Siciliane – Bio

28 maja 2024

Soczyste, intensywnie czerwone wino o aromacie dojrzałych śliwek i wiśni. Na podniebieniu przyjemnie pikantne, z nienarzucającymi się taninami i soczystą końcówką przypominającą konfiturę z czerwonych owoców.

« powrót

Mbettata Grillo Sicilia DOP – Bio

Mbettata Grillo Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Grillo to białe wino z południa Włoch o olbrzymim potencjale jakościowym. Najlepsze Grillo natomiast pochodzą z zachodniej Sycylii, tak jak winogrona używane do produkcji MBETTATA. Fermentacja zachodzi spontanicznie, bez dodatku drożdży, jedynie przy wykorzystaniu drożdży naturalnych. Nadaje to winu autentyczny profil aromatyczny ze wspaniałymi nutami owoców cytrusowych, dzikich kwiatów i kwiatu pomarańczy. Na podniebieniu dobrze zbudowane, z nutami korzennymi i kwiatowymi oraz delikatnym, mineralnym finiszem.

« powrót

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

2 czerwca 2023

Wino o barwie głębokiej czerwieni, które łączy intensywny, harmonijny i jednocześnie pikantny aromat z nutami czerwonych owoców. Ma mocny i zrównoważony smak.

« powrót

Morelino di Scansano DOCG – Bio

Morelino di Scansano DOCG – Bio

12 października 2022

Wino o intensywnym rubinowym kolorze. Znakomita propozycja dla osób poszukujących mniejszej kwasowości i miękkich tanin. Wyczuwalny posmak wiśni, jagód i śliwek świetnie się komponuje z aromatami przypraw. Dobrze wypadnie w duecie z dojrzałymi serami,  czerwonymi mięsami oraz daniami pikantnymi.

« powrót

Marselan Nos Parcelles IGP – Bio

Marselan Nos Parcelles IGP – Bio

12 października 2022

Wino, które łączy delikatną elegancję Grenache Noir z mocnym ciałem Cabernet Sauvignon. W nosie czuć owoce czarnego bzu i przyprawy, a na podniebieniu soczyste owoce jagód i nutę czarnej oliwki. Ekscytująca i elegancka kompozycja.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót

Amarone Valpolicella DOCG „La Corte del Pozzo” – Bio

Amarone Valpolicella DOCG „La Corte del Pozzo” – Bio

30 marca 2022

Intensywnie czerwone wino o aromacie śliwek, jeżyn i czekolady. W smaku łączy słodycz owoców z delikatnie wyczuwalną pikantnością na finiszu. Doskonale komponuje się z dojrzałymi serami.

« powrót

Valpolicella Ripasso DOC „La Corte del Pozzo” – Bio

Valpolicella Ripasso DOC „La Corte del Pozzo” – Bio

30 marca 2022

Fenomenalne Ripasso z winnicy Fasoli Gino – gęste, złożone, pełne przepychu z typowo wyrazistym owocem wiśni, jeżyn, kompotu śliwkowego i przyjemnymi garbnikami.

« powrót