Primitivo Ruminat Passito – Bio

Primitivo Ruminat Passito – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Grillo Agramanta Luna Gaia – Bio

Grillo Agramanta Luna Gaia – Bio

29 marca 2020

Grillo to jeden z podstawowych sycylijskich szczepów. W wydaniu Luna Gaia i w jakości Demeter jest ono wyjątkowym winem bogatym w aromaty owoców cytrusowych, brzoskwini i ziół, z nutami egzotycznymi i kwiatowymi. Na podniebieniu świeże, rześkie i owocowo ekscytujące.

« powrót

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

29 marca 2020

Aromat Nerello Mascalese z Luna Gaia to fenomenalna kombinacja ciemnej czekolady i intensywnego aromatu wiśni. Mocne i gęste na podniebieniu, z nutami przypominającymi ciemne, dojrzałe owoce z przyjemną nutą cynamonu i drzewa cedrowego. Wyśmienite wino z endemicznego, sycylijskiego szczepu w jakości Demeter.

« powrót

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP

29 marca 2020

W kieliszku wino  ma barwę rubinowej czerwieni. Nos intensywny z aromatami czarnej wiśni i pikantnymi nutami. Na podniebieniu czerwone owoce z domieszką pikantnych aromatów tworzą bardzo przyjemne połączenie, a subtelny aromat słodkich owoców dodatkowo zaokrągla to świetne wino.

« powrót

Primitivo Zero Puro „Linfae”

Primitivo Zero Puro „Linfae”

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo Zero Puro „Mineraliae”

Montepulciano d’Abruzzo Zero Puro „Mineraliae”

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

PETTIROSCE CERASUOLO D’ABRUZZO – Bio

PETTIROSCE CERASUOLO D’ABRUZZO – Bio

9 marca 2018

Urzekające Cerasuolo d’Abruzzo pachnące wiśniami i jagodami. Świeże na podniebieniu z subtelnie migdałową końcówką.

« powrót