Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP

Pinot Grigio Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

Wino o głębokim, miedzianym kolorze. Urzeka aromatami białych kwiatów, zwłaszcza jaśminu i głogu oraz cytrusów i granatu. Miękkie w smaku, dobrze wyważone między delikatną kwasowością a pikantnością.

« powrót

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

Pecorino Ancestrale Terre di Chieti IGP

28 września 2022

W nocie czuć intensywne aromaty pomarańczy i bzu, a także nut drzewnych, siana i suszonych kwiatów. W smaku świeże i harmonijne, pozostawia delikatny posmak cytrusowej kwasowości. Świetnie się komponuje z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Primitivo Ruminat Passito – Bio

Primitivo Ruminat Passito – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Malvasia Orange Zero Puro „Clorofillae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Orange Zero Puro „Clorofillae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Grillo Agramanta Luna Gaia Terre Sicilia IGT – Bio

Grillo Agramanta Luna Gaia Terre Sicilia IGT – Bio

29 marca 2020

Grillo to jeden z podstawowych sycylijskich szczepów. W wydaniu Luna Gaia i w jakości Demeter jest ono wyjątkowym winem bogatym w aromaty owoców cytrusowych, brzoskwini i ziół, z nutami egzotycznymi i kwiatowymi. Na podniebieniu świeże, rześkie i owocowo ekscytujące.

« powrót