Pinot Grigio „Sunny Farm” – Bio

Pinot Grigio „Sunny Farm” – Bio

23 marca 2020

Owocowo aromatyczne Pinot Grigio z nutami prażonych migdałów, suszonego siana i orzechów włoskich. W smaku miękkie i harmonijne z przyjemną kwasowością. Naszym zdaniem świetne wino do wegańskiego sushi!

« powrót

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

18 października 2019

Ekscytujące, rześkie, pełne życia, świeże i pachnące wino, z niewielką ilością alkoholu i siarczynów. „Crispy” – tak można by o nim powiedzieć po angielsku. Świetne Sauvignon Blanc.

« powrót

Hero – Merlot Rosato – Bio

Hero – Merlot Rosato – Bio

25 lutego 2019

Świeże i rześkie wino z subtelną nutą czerwonych owoców. Wiosna i lato to doskonałe pole do popisu dla tego smacznego wina.

« powrót

Hero – Chardonnay – Bio

Hero – Chardonnay – Bio

25 lutego 2019

Świetne wino do codziennych posiłków, łatwe w piciu, ale niebanalne. Łagodnie wytrawne i smaczne.

« powrót

Hero – Merlot – Bio

Hero – Merlot – Bio

25 lutego 2019

Delikatny, owocowo miękki, codzienny Merlot z dużą dawką radości. Świetny w towarzystwie pasty i pizzy. Idealny na piknik i grilla ze znajomymi.

« powrót

Welschriesling Klassik – Bio

Welschriesling Klassik – Bio

25 kwietnia 2016

Pochodzący z ekologicznej winnicy Andreas Weber Welschriesling Klassik jest winem o wielu talentach. Elegancki i delikatnie pikantny, a zarazem owocowy i orzeźwiający. Wyśmienite wino do potraw rybnych oraz do potraw wegetariańskich. Świetne w towarzystwie świeżych muli.

« powrót

Vermador Tinto – Bio

Vermador Tinto – Bio

29 października 2015

Świetna relacja jakości do ceny to tylko jeden z aspektów, które wyróżniają to smaczne wino. W kolorze średnio intensywnej czerwieni, granatu i z fioletowymi randami cechującymi młode wino, Vermador Tinto posiada w aromacie dużo czerwonych owoców leśnych z pikantnymi nutami w tle. W smaku mocne, zrównoważone, z dobrą strukturą. Idealny towarzysz do potraw mięsnych, makaronów i pizzy.

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2012!

Złoty Medal Decanter World Wine Awards 2016!

« powrót

Vermador Blanco – Bio

Vermador Blanco – Bio

29 października 2015

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone oraz białe owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem. Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót