Piwi Hoopa IGT Veneto – Bio

Piwi Hoopa IGT Veneto – Bio

2 czerwca 2023

Harmonijne i lekko musujące wino o jasnym, słomkowo-żółtym kolorze z zielonymi refleksami. Łączy aromaty owoców tropikalnych i agrestu oraz kwiatów wisterii. Świetnie sprawdzi się w roli aperitifu i w połączeniu z wyrazistymi smakami dań azjatyckimi.

« powrót

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

2 czerwca 2023

Wino o barwie głębokiej czerwieni, które łączy intensywny, harmonijny i jednocześnie pikantny aromat z nutami czerwonych owoców. Ma mocny i zrównoważony smak.

« powrót

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!

« powrót

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

25 kwietnia 2016

Pojemność: 3 litry

 

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone, białe oraz owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem.

Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Vermador Tinto Barrica Alicante DO – Bio

Vermador Tinto Barrica Alicante DO – Bio

29 października 2015

Vermador Barrica jest winem, które  spokojnie zasługuje na miano wyjątkowego.  Złożone aromaty czerwonych owoców z niuansami aromatu konfitury z owoców leśnych i delikatnej nuty wanilii w tle uwodzą nasz nos. W smaku skoncentrowane, trwałe i jak na młode wino z godnymi uwagi dojrzałymi taninami i długim finiszem.

Złoty medal Challenge Millésime Bio 2012

Srebrny medal Mundus Vini Biofach 2013

« powrót

Vermador Tinto – Bio

Vermador Tinto – Bio

29 października 2015

Świetna relacja jakości do ceny to tylko jeden z aspektów, które wyróżniają to smaczne wino. W kolorze średnio intensywnej czerwieni, granatu i z fioletowymi randami cechującymi młode wino, Vermador Tinto posiada w aromacie dużo czerwonych owoców leśnych z pikantnymi nutami w tle. W smaku mocne, zrównoważone, z dobrą strukturą. Idealny towarzysz do potraw mięsnych, makaronów i pizzy.

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2012!

Złoty Medal Decanter World Wine Awards 2016!

« powrót

Vermador Blanco – Bio

Vermador Blanco – Bio

29 października 2015

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone oraz białe owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem. Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Vergel Tinto Seleccion Barrica Alicante DO – Bio

Vergel Tinto Seleccion Barrica Alicante DO – Bio

29 października 2015

Wino, które spokojnie można określić mianem wyjątkowego. Urzekające aromatami jagód z nutami czarnych oliwek i delikatnymi niuansami kakao. W smaku łagodne, bardzo przyjemne z perfekcyjnie ze sobą współgrającymi nutami świeżych, czerwonych owoców. Aksamitny, harmonijny finisz z typowo hiszpańskim charakterem. Złoty medal Mundus Vini Biofach 2011, GUÍA PEÑÍN – 2013: 90 pt.

Idealne w towarzystwie potraw mięsnych, tłustych ryb, duszonej pieczeni i dojrzałych serów.

« powrót