Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Amarone della Valpolicella „La Corte del Pozzo” – bio

Amarone della Valpolicella „La Corte del Pozzo” – bio

30 marca 2022

Intensywnie czerwone wino o aromacie śliwek, jeżyn i czekolady. W smaku łączy słodycz owoców z delikatnie wyczuwalną pikantnością na finiszu. Doskonale komponuje się z dojrzałymi serami.

« powrót

Valpolicella Ripasso „Corte del Pozzo” DOC – Bio

Valpolicella Ripasso „Corte del Pozzo” DOC – Bio

30 marca 2022

Fenomenalne Ripasso z winnicy Fasoli Gino – gęste, złożone, pełne przepychu z typowo wyrazistym owocem wiśni, jeżyn, kompotu śliwkowego i przyjemnymi garbnikami.

« powrót

Aperitivo Live – Bio

Aperitivo Live – Bio

29 marca 2022

Aperitivo Live Bio jest podstawowym składnikiem doskonałych koktajli o świeżym i rześkim charakterze. Wraz z Prosecco, sokiem pomarańczowym i  owocami jest również świetnym elementem popularnego drinka Spritz!

« powrót

Primitivo Ruminat Passito – Bio

Primitivo Ruminat Passito – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Coste di Moro Riserva – Bio

Coste di Moro Riserva – Bio

18 października 2019

Riserva naszego arcy lubianego Coste di Moro jest winem zaiste wyjątkowym. Pokazuje jak zaskakująco szeroki potencjał starzenia posiada szczep Montepulciano. Gęste i obfite, w aromacie przypominające dobre Porto. Świetna harmonia pomiędzy owocem a dostojną dojrzałością.

« powrót