Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Linfae” Primitivo Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

Zero Puro „Landae” Pinot Grigio Terre di Chieti IGP – Bio

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót

Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

Zeropuro „Mineraliae” Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

Bag-In-Box 3L: Vermador Rosado – Bio

Bag-In-Box 3L: Vermador Rosado – Bio

4 kwietnia 2018

Owocowo wytrawne i wegańskie wino z hiszpańskiego wybrzeża morza śródziemnego z dużą dawką świeżości, aromatów dojrzałych czerwonych owoców i ogromną przyjemnością z picia.

« powrót

Cerasuolo d’Abruzzo „Pettirosce” DOP – Bio

Cerasuolo d’Abruzzo „Pettirosce” DOP – Bio

9 marca 2018

Urzekające Cerasuolo d’Abruzzo pachnące wiśniami i jagodami. Świeże na podniebieniu z subtelnie migdałową końcówką.

« powrót

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Bogate w typowe aromaty dla tej odmiany winogron Prosecco, dodatkowo z nutami prażonej skórki chleba, brzoskwini i banana. Tak prezentuje się Prosecco z Cantina Pizzolato. Bez dodatku siarczynów i w 100% bio! W smaku łagodne i rześkie, świetne do sezonowych warzyw z majonezem sojowym.

« powrót

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

19 czerwca 2017

To niepowtarzalne, półwytrawne prosecco pochodzi z renomowanej winnicy Cantina Pizzolato w miejscowości Villorba – świeże i rześkie, z wyrazistymi aromatami jabłka, brzoskwini oraz kwiatu akacji, o eleganckiej kwaskowości i harmonii. Sprawdzi się jako aperitif, z deserami, a także z lekkimi warzywami, przekąskami, makaronami i risotto.

« powrót

Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

19 czerwca 2017

Wytrawna wersja prosecco z winnicy La Cantina Pizzolato to coś wyjątkowego dla koneserów i miłośników szlachetnych bąbelków, a także osób ceniących sobie najwyższej jakości produkty ekologiczne. Wyraźne aromaty jabłek i brzoskwini mieszają się z delikatnymi aromatami kwiatu akacji. Świetne jako aperitif, do owoców morza, ryb oraz risotto.

« powrót

Malvasia ” La Belle” Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia ” La Belle” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie wyrazisty, a zarazem subtelny aromat liczi, pigwy i miodu. Wyskakuje wręcz z kieliszka, a przy drugim łyku pozostaje równie ciekawe. Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

Trebbiano D’Abruzzo „Charisma” DOP – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku prezentuje się w kolorze delikatnie żółtym, w nosie wyczuwalne aromaty białych owoców i delikatna nuta cytrusowa, a na podniebieniu dodatkowo nuty mandarynki. Dobrze zrównoważone wino z właściwie zharmonizowaną kwaskowością. Brązowy Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót