Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

14 listopada 2016

Bukephalos, najbardziej znany koń Antyku, był koniem Aleksandra Wielkiego. Wyjątkowe jest również wino noszące w nazwie jego imię. Podobnie jak Ripasso tworzone jest z winogron częściowo już użytych do fermentacji i przypomina wielką Valpolicellę. Ciemny kolor, w nosie aromaty suszonych owoców, śliwki wraz ze stonowanym aromatem wina Porto. Miękkie, ciepłe i pikantne, świetny towarzysz na zimne dni. 

« powrót

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio „Ramoro” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino „Civitas” Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Owocowe, świeże i eleganckie wino bez dodawanych siarczynów. Bogate w aromaty czerwonych owoców i pełny, długotrwały smak z nutami mineralnymi. Będzie dobrze pasować do grillowanych mięs, grillowanych warzyw oraz dojrzałych serów.

« powrót

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

14 listopada 2016

Gran Reserva to najbardziej wysublimowany popis winiarzy z Penedes. W wydaniu winnicy Bolet wino dojrzewało nie wymagane 30 miesięcy, lecz minimum 36, co w dużym stopniu nasyciło CAVĘ aromatami drożdżowymi, migdałowymi i orzecha laskowego. Jej charakterystyczny ciemnożółty kolor dopełnia całokształtu wraz ze stonowaną, ale nadal zaskakująco żywą kwaskowością i świetną strukturą na podniebieniu. Będzie świetnie pasować do dań rybnych, homara, białych mięs oraz foie gras.

« powrót

Cava Brut Reserva DO – Bio

Cava Brut Reserva DO – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku wita nas delikatnie owocowy, pikantny aromat,  na podniebieniu uwidaczniają się świeże nuty wiśni i czerwonych owoców. Świetne wino o bogatej treści, a zarazem eleganckie, z dobrze prezentującą się kwaskowością. Swoją nazwę zawdzięcza typowemu aromatowi przypominającemu wiśnię – ciliege.

« powrót

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!

« powrót

Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.

« powrót

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

14 listopada 2016

Rozkoszne wino, przy którym można się rozmarzyć, z fantazyjną lekkością, subtelnym aromatem migdałów i akacji. Przyjemnie świeża kwaskowość, wyważona i delikatna. Wspaniałe wino z winnicy Canneta.

« powrót