Piwi Huakai IGT Veneto – Bio

Piwi Huakai IGT Veneto – Bio

2 czerwca 2023

Wino o jasnym kolorze, które łączy aromaty kwiatowe z delikatną nutą balsamiczną. W smaku ujmuje nutami jabłka, brzoskwini, dojrzałej moreli i wanilii. Świeże na podniebieniu, o dobrej kwasowości.

« powrót

Piwi Hoopa IGT Veneto – Bio

Piwi Hoopa IGT Veneto – Bio

2 czerwca 2023

Harmonijne i lekko musujące wino o jasnym, słomkowo-żółtym kolorze z zielonymi refleksami. Łączy aromaty owoców tropikalnych i agrestu oraz kwiatów wisterii. Świetnie sprawdzi się w roli aperitifu i w połączeniu z wyrazistymi smakami dań azjatyckimi.

« powrót

Piwi Hurrah IGT Veneto – Bio

Piwi Hurrah IGT Veneto – Bio

2 czerwca 2023

Musujące wino o intensywnym różowym kolorze. W nosie charakterystyczna nuta chrupiącego chleba szybko ustępuje aromatom czerwonych owoców – jak poziomka i granat, ale także cytrusów – różowego grejpfruta i pomarańczy. Harmonijne, przyjemne i łatwo pijalne wino.

« powrót

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

Piwi Konti-Ki IGT Veneto bez dodawanych siarczynów – Bio

2 czerwca 2023

Wino o barwie głębokiej czerwieni, które łączy intensywny, harmonijny i jednocześnie pikantny aromat z nutami czerwonych owoców. Ma mocny i zrównoważony smak.

« powrót

Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

22 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i kwiatowo-owocowym zapachu. W smaku mineralne, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami cytrusowymi, znakomicie zachowuje równowagę między miękkością i wytrawnością. Doskonałe w duecie z łagodnymi i średniodojrzałymi serami.

« powrót

Pecorino Spumante Ancestrale – Bio

Pecorino Spumante Ancestrale – Bio

17 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i zapachu owoców cytrusowych. Wyjątkowo świeży smak przechodzi w długi finisz o przyjemnej pikantności. Będzie znakomicie pasować do dań rybnych i owoców morza.

« powrót

Morelino di Scansano DOCG – Bio

Morelino di Scansano DOCG – Bio

12 października 2022

Wino o intensywnym rubinowym kolorze. Znakomita propozycja dla osób poszukujących mniejszej kwasowości i miękkich tanin. Wyczuwalny posmak wiśni, jagód i śliwek świetnie się komponuje z aromatami przypraw. Dobrze wypadnie w duecie z dojrzałymi serami,  czerwonymi mięsami oraz daniami pikantnymi.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Primitivo Lunaria Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

10 października 2022

Wino o rubinowoczerwonym kolorze i intensywnym aromacie wiśni, śliwek oraz jeżyn z nutami fiołka i czerwonej pomarańczy. W smaku pełne, świeże, z przyjemnie rozłożonymi taninami. Ma długi finisz z wyczuwalnym posmakiem figi, dzikich ziół i owoców cytrusowych. Świetnie będzie pasować do mięs białych i czerwonych, pizzy w stylu rustykalnym, smażonych potraw i dojrzewających serów.

« powrót

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót