Primitivo Ruminat Passito – Bio

Primitivo Ruminat Passito – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Coste di Moro Riserva – Bio

Coste di Moro Riserva – Bio

18 października 2019

Riserva naszego arcy lubianego Coste di Moro jest winem zaiste wyjątkowym. Pokazuje jak zaskakująco szeroki potencjał starzenia posiada szczep Montepulciano. Gęste i obfite, w aromacie przypominające dobre Porto. Świetna harmonia pomiędzy owocem a dostojną dojrzałością.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Bio

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Bio

18 października 2019

Montepulciano jest prawdopodobnie najważniejszym winem pochodzącym z Abruzji. Intensywny kolor czerwieni to pierwsze, co rzuca nam się w oko. Świeże i owocowe nuty owocu śliwki i jeżyny magnetyzują nos a na podniebieniu dopełnia się przyjemność składająca się z aromatów jeżyn i wiśni z przyjemnymi garbnikami.

« powrót

Pinot Grigio „Ramoro” Brut Nature – metoda pradawna

Pinot Grigio „Ramoro” Brut Nature – metoda pradawna

25 lutego 2019

Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.

« powrót

Primitivo Zero Puro „Linfae”

Primitivo Zero Puro „Linfae”

25 lutego 2019

Pikantne primitivo z intensywnymi aromatami czerwonych owoców, takich jak śliwki i czereśnie. Wyjątkowo dobrze zbalansowana owocowość z kwasowością. Jest to wyjątkowe wino tworzone w ramach spontanicznej fermentacji, bez dodawanych drożdży, bez regulacji temperatury, przy wykorzystaniu jedynie naturalnych siarczynów. Naturalnie czyste wino.

« powrót

Pinot Grigio Zero Puro „Landae”

Pinot Grigio Zero Puro „Landae”

25 lutego 2019

Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo Zero Puro „Mineraliae”

Montepulciano d’Abruzzo Zero Puro „Mineraliae”

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót