Grillo Agramanta Luna Gaia – Bio

Grillo Agramanta Luna Gaia – Bio

29 marca 2020

Grillo to jeden z podstawowych sycylijskich szczepów. W wydaniu Luna Gaia i w jakości Demeter jest ono wyjątkowym winem bogatym w aromaty owoców cytrusowych, brzoskwini i ziół, z nutami egzotycznymi i kwiatowymi. Na podniebieniu świeże, rześkie i owocowo ekscytujące.

« powrót

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

Nerello Mascalese Terre Sicilia IGP – Bio

29 marca 2020

Aromat Nerello Mascalese z Luna Gaia to fenomenalna kombinacja ciemnej czekolady i intensywnego aromatu wiśni. Mocne i gęste na podniebieniu, z nutami przypominającymi ciemne, dojrzałe owoce z przyjemną nutą cynamonu i drzewa cedrowego. Wyśmienite wino z endemicznego, sycylijskiego szczepu w jakości Demeter.

« powrót

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP

29 marca 2020

W kieliszku wino  ma barwę rubinowej czerwieni. Nos intensywny z aromatami czarnej wiśni i pikantnymi nutami. Na podniebieniu czerwone owoce z domieszką pikantnych aromatów tworzą bardzo przyjemne połączenie, a subtelny aromat słodkich owoców dodatkowo zaokrągla to świetne wino.

« powrót

Nero d’Avola DOC Sicilia – Bio

Nero d’Avola DOC Sicilia – Bio

18 października 2019

Na skąpanym słońcem południu Włoch tradycyjne odmiany szczepów nadal dominują w kulturze winiarskiej. Nero d’Avola to jedna z najlepszych odmian winogron na Sycylii, gdzie jest ona również znana pod nazwą Calabrese. Jej właściwości nadają temu winu jego ciemny kolor i pikantność, a także posmak śliwek i dżemu owocowego.

« powrót