Morelino di Scansano DOCG – Bio

Morelino di Scansano DOCG – Bio

12 października 2022

Wino o intensywnym rubinowym kolorze. Znakomita propozycja dla osób poszukujących mniejszej kwasowości i miękkich tanin. Wyczuwalny posmak wiśni, jagód i śliwek świetnie się komponuje z aromatami przypraw. Dobrze wypadnie w duecie z dojrzałymi serami,  czerwonymi mięsami oraz daniami pikantnymi.

« powrót

Chianti DOCG „Sunny Farm” – Bio

Chianti DOCG „Sunny Farm” – Bio

24 marca 2020

Radosne Chianti, śliwkowo jagodowe na podniebieniu z nutą wiśni, dobrze zrównoważone z przyjemnie krągłym charakterem beczki. Top!

« powrót

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

Cilegiolo Maremma Toscana DOC 2013 – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku wita nas delikatnie owocowy, pikantny aromat,  na podniebieniu uwidaczniają się świeże nuty wiśni i czerwonych owoców. Świetne wino o bogatej treści, a zarazem eleganckie, z dobrze prezentującą się kwaskowością. Swoją nazwę zawdzięcza typowemu aromatowi przypominającemu wiśnię – ciliege.

« powrót

Sangiovese Rosso Toscano IGT – Bio

Sangiovese Rosso Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Uwodzicielsko pachnące Sangiovese z dużą dawką owocu w nosie i piękną strukturą w ustach. Świetne w towarzystwie makaronów, zapiekanki z warzywami i potraw z kurczakiem.

« powrót

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

Avorio Rosso Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Wino wytrawne, pełne słońca i ciepła toskańskiego wybrzeża Maremma w świetnej relacji jakości do ceny. Bardzo dobre w towarzystwie pasty i pizzy, idealne na wieczór z przyjaciółmi

« powrót

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

Privo Maremma Toscana IGT bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Eleganckie wytrawne wino bez dodawanych siarczynów. Stworzone z lokalnych odmian szczepów Sangiovese i Alicante, jest pełne siły, harmonii i ciepła. Bardzo dobre w towarzystwie tradycyjnych włoskich potraw i w ogólności potraw mięsnych. Srebrny medal Internationaler Bioweinpreis 2016!

« powrót

Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

Sangiovese Bianco Toscano IGT – Bio

14 listopada 2016

Czyste i wyjątkowe Sangiovese w wersji Blanc de Noir. Wytrawne, eleganckie i owocowe wino z przyjemnie orzeźwiającą kwaskowością.

« powrót

Vermentino Maremma Toscana DOC – Bio

Vermentino Maremma Toscana DOC – Bio

14 listopada 2016

Wytrawne białe wino z zaakcentowaną nutą owocową, tworzone ze szczepu Vermentino uprawianego w regionie Maremma. Kapitalne, świeże i czyste wino o intensywnym, treściwym i lekko mineralnym aromacie.

« powrót

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

Vernaccia di San Gimingnano DOCG – Bio

14 listopada 2016

Rozkoszne wino, przy którym można się rozmarzyć, z fantazyjną lekkością, subtelnym aromatem migdałów i akacji. Przyjemnie świeża kwaskowość, wyważona i delikatna. Wspaniałe wino z winnicy Canneta.

« powrót

Chianti DOCG Riserva 2013 – Bio

Chianti DOCG Riserva 2013 – Bio

14 listopada 2016

Soczysty rubinowy kolor, subtelna woń goździków i ujmujący aromat dojrzałych wiśni. Dojrzałe Chianti ze świetnego zbioru. Starzone przez 18 miesięcy w beczkach dębowych, a następnie przez 3 miesiące w butelce. Świetne wino od solidnego producenta.

« powrót