Pinot Grigio DOC Venezia – Bio

Pinot Grigio DOC Venezia – Bio

19 czerwca 2017

Soczyste, łagodne Pinot Grigio 100% bio o słomkowym kolorze i aromatach suszonego siana oraz brzoskwini,
zawładnie podniebieniami amatorów tego fantastycznego szczepu. Bardzo dobre do lekkich potraw, ryb, czy
delikatnych przystawek np. szynki parmeńskiej z melonem.

« powrót

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

Prosecco DOC Spumante bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Bogate w typowe aromaty dla tej odmiany winogron Prosecco, dodatkowo z nutami prażonej skórki chleba, brzoskwini i banana. Tak prezentuje się Prosecco z Cantina Pizzolato. Bez dodatku siarczynów i w 100% bio! W smaku łagodne i rześkie, świetne do sezonowych warzyw z majonezem sojowym.

« powrót

Prosecco DOC Frizzante – Bio

Prosecco DOC Frizzante – Bio

19 czerwca 2017

Prosecco DOC Frizzante z winnicy Cantina Pizzolato to świeże i rześkie bąbelki z ponętnymi nutami jabłka, kwiatu akacji i letniej łąki. Z zakrętką zamiast korka, świetne na każdą okazję, nieważne czy w domu czy w plenerze.

« powrót

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

Prosecco DOC Spumante Extra Dry – Bio

19 czerwca 2017

To niepowtarzalne, półwytrawne prosecco pochodzi z renomowanej winnicy Cantina Pizzolato w miejscowości Villorba – świeże i rześkie, z wyrazistymi aromatami jabłka, brzoskwini oraz kwiatu akacji, o eleganckiej kwaskowości i harmonii. Sprawdzi się jako aperitif, z deserami, a także z lekkimi warzywami, przekąskami, makaronami i risotto.

« powrót

Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

Prosecco DOC Spumante Brut – Bio

19 czerwca 2017

Wytrawna wersja prosecco z winnicy La Cantina Pizzolato to coś wyjątkowego dla koneserów i miłośników szlachetnych bąbelków, a także osób ceniących sobie najwyższej jakości produkty ekologiczne. Wyraźne aromaty jabłek i brzoskwini mieszają się z delikatnymi aromatami kwiatu akacji. Świetne jako aperitif, do owoców morza, ryb oraz risotto.

« powrót