Bee Bassac Blanc IGP – Bio
30 marca 2022
Świetne, mineralne i przyjemnie cytrusowe wino. Na podniebieniu świeże i rześkie, bardzo dobre w towarzystwie ryb i owoców morza.
« powrót
30 marca 2022
Świetne, mineralne i przyjemnie cytrusowe wino. Na podniebieniu świeże i rześkie, bardzo dobre w towarzystwie ryb i owoców morza.
« powrót
30 marca 2022
Wino o intensywnym rubinowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są nuty konfitur z czerwonych owoców, a także fiołków. Smak delikatny i aromatyczny. Znakomicie komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.
« powrót
29 marca 2022
Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.
« powrót
29 marca 2022
Wyjątkowo ciekawe i ujmujące wino z hiszpańskiego Alicante. Eleganckie i aksamitne na podniebieniu, bardzo przyjemne w smaku. Przywołuje nuty kwaśnej wiśni z odrobiną miętowej świeżości – wino, którym można delektować się z przyjemnością kieliszek po kieliszku.
« powrót
29 marca 2022
Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych cytrusów. Rześkie i niebanalne w smaku. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.
29 marca 2022
W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.
« powrót
29 marca 2022
Wytrawne pomarańczowe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.
« powrót
29 marca 2022
Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.
« powrót
29 marca 2022
Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych, serników oraz potraw słodko – kwaśnych.
« powrót
25 marca 2022
Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.
« powrót