Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Manzoni Bianco DOC Piave

Manzoni Bianco DOC Piave

29 marca 2022

Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.

« powrót

Soave „Borgoletto” IGT – Bio

Soave „Borgoletto” IGT – Bio

6 lipca 2021

W kieliszku klarowne z żółto zielonymi refleksami, w aromacie subtelnie owocowe z nutami ziół. Na podniebieniu świeże, owocowe i idealnie zrównoważone. Świetne Soave z górnej półki.

« powrót

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

18 października 2019

Ekscytujące, rześkie, pełne życia, świeże i pachnące wino, z niewielką ilością alkoholu i siarczynów. „Crispy” – tak można by o nim powiedzieć po angielsku. Świetne Sauvignon Blanc.

« powrót

Grüner Veltliner Keltenwein – Bio

Grüner Veltliner Keltenwein – Bio

9 marca 2018

Grüner Veltliner to chyba najbardziej popularny austriacki szczep. Delikatnie pieprzny, subtelnie chłodny, a zarazem charakterystycznie ziołowy i bogaty w aromaty świeżego melona i zielonego jabłka. Świetne w towarzystwie przekąsek wegetariańskich.

« powrót

Faust Riesling Gravel – Bio

Faust Riesling Gravel – Bio

9 marca 2018

Kapitalny Riesling z dużą dawką owocu, nut krzemiennych i subtelną nutą naftową. Bukiet w kieliszku rozwija się imponująco, warto więc pić je niespiesznie i dać się oczarować wrażeniom aromatycznym i smakowym.

« powrót

Pinot Grigio Ramoro Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ramoro Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Welschriesling Klassik – Bio

Welschriesling Klassik – Bio

25 kwietnia 2016

Pochodzący z ekologicznej winnicy Andreas Weber Welschriesling Klassik jest winem o wielu talentach. Elegancki i delikatnie pikantny, a zarazem owocowy i orzeźwiający. Wyśmienite wino do potraw rybnych oraz do potraw wegetariańskich. Świetne w towarzystwie świeżych muli.

« powrót

Sauvignon Blanc IGP „La Circulade”- Bio

Sauvignon Blanc IGP „La Circulade”- Bio

25 kwietnia 2016

Sauvignon Blanc od Domaine Bassac to najlepsze co w swojej lidze ma do zaoferowania ten fantastyczny szczep. Świeże i aromatyczne wino na miarę 21 wieku, szczere, nieskomplikowane, super!

« powrót

Manpot Blanc IGP – Bio

Manpot Blanc IGP – Bio

29 października 2015

Wyśmienite Chardonnay o doskonałym kolorze. Żywe aromaty tostowe w połączeniu z kwiatowymi niuansami i nutą orzecha laskowego to coś wyjątkowego. Czysta przyjemność czystego wina! Bardzo dobre w towarzystwie delikatnych mięs, takich jak indyk czy jagnięcina, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocniejszej strukturze (np. caprese lub langres) lub długodojrzewających (np. Old Amsterdam, cheddar).

« powrót