Mbettata Grillo Sicilia DOP – Bio

Mbettata Grillo Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Grillo to białe wino z południa Włoch o olbrzymim potencjale jakościowym. Najlepsze Grillo natomiast pochodzą z zachodniej Sycylii, tak jak winogrona używane do produkcji MBETTATA. Fermentacja zachodzi spontanicznie, bez dodatku drożdży, jedynie przy wykorzystaniu drożdży naturalnych. Nadaje to winu autentyczny profil aromatyczny ze wspaniałymi nutami owoców cytrusowych, dzikich kwiatów i kwiatu pomarańczy. Na podniebieniu dobrze zbudowane, z nutami korzennymi i kwiatowymi oraz delikatnym, mineralnym finiszem.

« powrót

Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

22 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i kwiatowo-owocowym zapachu. W smaku mineralne, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami cytrusowymi, znakomicie zachowuje równowagę między miękkością i wytrawnością. Doskonałe w duecie z łagodnymi i średniodojrzałymi serami.

« powrót

Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

Manzoni Bianco DOC Piave – Bio

29 marca 2022

Wyrafinowane wino o mineralnym aromacie z nutami kwiatów akacji. W smaku dominuje brzoskwinia, śliwka, morela i ananas. Sprawdzi się jako aperitif, w duecie z zupami, risotto, lekkimi daniami, a także na zakończenie wieczoru.

« powrót

Soave „Borgoletto” IGT – Bio

Soave „Borgoletto” IGT – Bio

6 lipca 2021

W kieliszku klarowne z żółto zielonymi refleksami, w aromacie subtelnie owocowe z nutami ziół. Na podniebieniu świeże, owocowe i idealnie zrównoważone. Świetne Soave z górnej półki.

« powrót

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

Luna Lunera Sauvignon Blanc – Bio

18 października 2019

Ekscytujące, rześkie, pełne życia, świeże i pachnące wino, z niewielką ilością alkoholu i siarczynów. „Crispy” – tak można by o nim powiedzieć po angielsku. Świetne Sauvignon Blanc.

« powrót

Grüner Veltliner Keltenwein – Bio

Grüner Veltliner Keltenwein – Bio

9 marca 2018

Grüner Veltliner to chyba najbardziej popularny austriacki szczep. Delikatnie pieprzny, subtelnie chłodny, a zarazem charakterystycznie ziołowy i bogaty w aromaty świeżego melona i zielonego jabłka. Świetne w towarzystwie przekąsek wegetariańskich.

« powrót

Faust Riesling Gravel – Bio

Faust Riesling Gravel – Bio

9 marca 2018

Kapitalny Riesling z dużą dawką owocu, nut krzemiennych i subtelną nutą naftową. Bukiet w kieliszku rozwija się imponująco, warto więc pić je niespiesznie i dać się oczarować wrażeniom aromatycznym i smakowym.

« powrót

Pinot Grigio Ramoro Terre di Chieti IGP – Bio

Pinot Grigio Ramoro Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.

Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”

 

Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!

« powrót

Welschriesling Klassik – Bio

Welschriesling Klassik – Bio

25 kwietnia 2016

Pochodzący z ekologicznej winnicy Andreas Weber Welschriesling Klassik jest winem o wielu talentach. Elegancki i delikatnie pikantny, a zarazem owocowy i orzeźwiający. Wyśmienite wino do potraw rybnych oraz do potraw wegetariańskich. Świetne w towarzystwie świeżych muli.

« powrót