Lugana „Lume” DOC – Bio

Lugana „Lume” DOC – Bio

30 marca 2022

W kieliszku Lugana „Lume” prezentuje się w jasno żółtym kolorze. W aromacie można wyczuć typowy dla tej odmiany szczepu bukiet z czerwonych jabłek, brzoskwini i ziół z delikatną nutą orzechową. Na podniebieniu żywe i orzeźwiająco kwasowe z przyjemną i długą końcówką.

« powrót

Aperitivo Live – Bio

Aperitivo Live – Bio

29 marca 2022

Aperitivo Live Bio jest podstawowym składnikiem doskonałych koktajli o świeżym i rześkim charakterze. Wraz z Prosecco, sokiem pomarańczowym i  owocami jest również świetnym elementem popularnego drinka Spritz!

« powrót

Almorqui Tinto – Bio

Almorqui Tinto – Bio

29 marca 2022

Wyjątkowo ciekawe i ujmujące wino z hiszpańskiego Alicante. Eleganckie i aksamitne na podniebieniu, bardzo przyjemne w smaku. Przywołuje nuty kwaśnej wiśni z odrobiną miętowej świeżości – wino, którym można delektować się z przyjemnością kieliszek po kieliszku.

« powrót

Almorqui Blanco – Bio

Almorqui Blanco – Bio

29 marca 2022

Wino o kwiecistym aromacie z nutami zielonego jabłka i świeżych cytrusów. Rześkie i niebanalne w smaku. Bardzo dobre w towarzystwie owoców morza i tapas.

« powrót

Primitivo Ruminat Passito – Bio

Primitivo Ruminat Passito – Bio

29 marca 2022

W kieliszku w kolorze głęboko ciemnym, z aromatami przypominającymi suszone, czerwone owoce, śliwki i nuty Porto. Na podniebieniu miękkie, lekko pikantne i ciepłe. Wspaniały towarzysz długich, jesiennych i zimowych wieczorów.

« powrót

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Zero Puro „Clorofillae” bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

Bucefalo Vino da Uve Appassite Bianco – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Soave Borgoletto IGT – Bio

Soave Borgoletto IGT – Bio

6 lipca 2021

W kieliszku klarowne z żółto zielonymi refleksami, w aromacie subtelnie owocowe z nutami ziół. Na podniebieniu świeże, owocowe i idealnie zrównoważone. Świetne Soave z górnej półki.

« powrót

Tre Piume Rosso Veronese IGT – Bio

Tre Piume Rosso Veronese IGT – Bio

6 lipca 2021

Przyjemnie miękkie, aromatyczne, typowy Włoch jak z obrazka.

« powrót