Pinot Grigio DOC Venezia „Souvenir” – Bio

Pinot Grigio DOC Venezia „Souvenir” – Bio

9 września 2024

Wino o przyjemnie owocowym aromacie z nutami prażonych migdałów, suszonego siana i łusek orzecha włoskiego a do tego aksamitnie gładkie ze zrównoważoną kwaskowością.

« powrót

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

„Bucefalo” Pinot Grigio – Bio

4 września 2024

Bucefalo Pinot Grigio Appassite to kombinacja wybitnie owocowego smaku świetnego wina wraz z pierwszorzędnie aromatycznym i świeżym bukietem. Żywa kwaskowość i jego spowodowany resztkowym, słodkim charakterem smakowym profil urzeka w kieliszku i na podniebieniu.

Świetne wino, dla wszystkich, którzy czasami lubią trochę mniej wytrawnie.

« powrót

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

„Bucefalo” Malvasia Orange – Bio

4 września 2024

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia również jego pomarańczowego odpowiednika. Pomarańczowe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne.

Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko kwaśnych.

« powrót

Pinot Noir DOC Venezia „Souvenir” – Bio

Pinot Noir DOC Venezia „Souvenir” – Bio

4 września 2024

Wdzięczne i łagodne wino z łagodnym aromatem jagód, powideł śliwkowych i subtelną nutą lukrecji. Końcówkę tworzą finezyjnie zgrane taniny wraz z przyjemną kwaskowością.

« powrót

Fronte Mare Frizzante „Souvenir” – Bio

Fronte Mare Frizzante „Souvenir” – Bio

4 września 2024

Delikatne, świeże i rześkie wino z przyjemnymi nutami kwiatowo owocowymi i przyjemnymi bąbelkami.

« powrót

Pinot Grigio Rosé DOC Venezia „Souvenir” – Bio

Pinot Grigio Rosé DOC Venezia „Souvenir” – Bio

4 września 2024

Urokliwe rosé o zapachu dzikich kwiatów i finiszem z wyczuwalnymi nutami poziomkowymi. Świeże i rześkie z przyjemną kwaskowością.

« powrót

Nero d’Avola „Bedda” Sicilia DOP – Bio

Nero d’Avola „Bedda” Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Do pierwszej połowy XX wieku Nero D’Avola używane było wyłącznie jako wino na „domieszki”. Na przełomie ostatnich dziesięcioleci jednak, sycylijscy winiarze rozpoczęli produkcję tego wina „na poważnie”  mogąc pochwalić się z roku na rok coraz doskonalszymi wynikami. BEDDA, jest kwintesencją ich umiejętności. To wino charakteryzuje się rubinową czerwienią, aromatem jagód, wiśni i śliwek wraz z subtelnymi nutami balsamicznymi i przyjemną pikantnością. W ustach jest miękkie, aksamitne, otulające wręcz język, zapewniające elegancką i trwałą końcówkę.

« powrót

Syrah „Luaddu” Terre Siciliane IGP – Bio

Syrah „Luaddu” Terre Siciliane IGP – Bio

28 maja 2024

Soczyste, intensywnie czerwone wino o aromacie dojrzałych śliwek i wiśni. Na podniebieniu przyjemnie pikantne, z nienarzucającymi się taninami i soczystą końcówką przypominającą konfiturę z czerwonych owoców.

« powrót

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

Passerina „Harbine” Terre di Chieti IGP – Bio

28 maja 2024

Wyjątkowo ciekawe, białe wino, którego aromat składa się w dużym stopniu z nut kwiatowo owocowych z przenikającą subtelnie wonią czarnego bzu oraz grapefruita.  Świeże na podniebieniu, wraz ze świetnie zbalansowaną równowagą pomiędzy kwaskowością i soczystością będzie bardzo dobre w towarzystwie owoców morza, pieczonych ryb i białych mięs.

Następne zaskakujące wino z Lunarii!

« powrót

Zibibbo „Gentana” Terre Siciliane IGP – Bio

Zibibbo „Gentana” Terre Siciliane IGP – Bio

28 maja 2024

Zibibbo to znane na Sycylii, głównie pod arabskim określeniem Z’bìb wino, co oznacza po prostu „rodzynki”. GENTANA to wino pachnące morelą, akacją wraz z nutami miodu. Pełne w smaku, z przyjemną, subtelną słodyczą i długą końcówką. Idealne do dań rybnych , owoców morza i risotto ze szparagami.

« powrót