Muse Rosato Spumante Extra Dry – Bio

Muse Rosato Spumante Extra Dry – Bio

5 lipca 2021

Świeże, lekkie, iście wakacyjne wino musujące urzekające swoim kolorem i rześkim aromatem przypominającym dojrzałe czereśnie. Jego barwa, bąbelki i nuty czerwonych owoców to styl, od którego trudno się odzwyczaić.

« powrót

Prosecco DOC Demi Sec Ice „So Easy”- Bio

Prosecco DOC Demi Sec Ice „So Easy”- Bio

18 października 2019

Lekkie a zarazem zaskakująco owocowe Prosecco z wyjątkowo charakterystycznym aromatem zielonego jabłuszka. Świetnie zbalansowane, świeże i pyszne.

« powrót

Prosecco Spumante DOC bez dodawanych siarczynów – Bio

Prosecco Spumante DOC bez dodawanych siarczynów – Bio

19 czerwca 2017

Bogate w typowe aromaty dla tej odmiany winogron Prosecco, dodatkowo z nutami prażonej skórki chleba, brzoskwini i banana. Tak prezentuje się Prosecco z Cantina Pizzolato. Bez dodatku siarczynów i w 100% bio! W smaku łagodne i rześkie, świetne do sezonowych warzyw z majonezem sojowym.

« powrót

Prosecco DOC Frizzante Pizzolato – Bio

Prosecco DOC Frizzante Pizzolato – Bio

19 czerwca 2017

Prosecco DOC Frizzante z winnicy Cantina Pizzolato to świeże i rześkie bąbelki z ponętnymi nutami jabłka, kwiatu akacji i letniej łąki. Z zakrętką zamiast korka, świetne na każdą okazję, nieważne czy w domu czy w plenerze.

« powrót

Prosecco DOC Extra Dry Pizzolato – Bio

Prosecco DOC Extra Dry Pizzolato – Bio

19 czerwca 2017

To niepowtarzalne, półwytrawne prosecco pochodzi z renomowanej winnicy Cantina Pizzolato w miejscowości Villorba – świeże i rześkie, z wyrazistymi aromatami jabłka, brzoskwini oraz kwiatu akacji, o eleganckiej kwaskowości i harmonii. Sprawdzi się jako aperitif, z deserami, a także z lekkimi warzywami, przekąskami, makaronami i risotto.

« powrót

Prosecco DOC Brut Pizzolato – Bio

Prosecco DOC Brut Pizzolato – Bio

19 czerwca 2017

Wytrawna wersja prosecco z winnicy La Cantina Pizzolato to coś wyjątkowego dla koneserów i miłośników szlachetnych bąbelków, a także osób ceniących sobie najwyższej jakości produkty ekologiczne. Wyraźne aromaty jabłek i brzoskwini mieszają się z delikatnymi aromatami kwiatu akacji. Świetne jako aperitif, do owoców morza, ryb oraz risotto.

« powrót