CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

CAVA ROSSINYOL BRUT NATURAL BEZ DODAWANYCH SIARCZYNÓW – BIO

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Cava Gran Reserva Selección Familiar – Bio

Cava Gran Reserva Selección Familiar – Bio

14 listopada 2016

Gran Reserva to najbardziej wysublimowany popis winiarzy z Penedes. W wydaniu winnicy Bolet wino dojrzewało nie wymagane 30 miesięcy, lecz minimum 36, co w dużym stopniu nasyciło CAVę aromatami drożdżowymi, migdałowymi i orzecha laskowego. Jej charakterystyczny ciemnożółty kolor dopełnia całokształtu wraz ze stonowaną, ale nadal zaskakująco żywą kwaskowością i świetną strukturą na podniebieniu. Będzie świetnie pasować do dań rybnych, homara, białych mięs oraz foie gras.

« powrót

Cava Brut Reserva – Bio

Cava Brut Reserva – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Cava Brut Classic – Bio

Cava Brut Classic – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku jasny, złocisto-żółty kolor, w nosie delikatny aromat jabłkowo-gruszkowy, a na podniebieniu owocowa przyjemność z picia. Przyjemne i łagodne na końcu.

« powrót

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

Bag-in-Box 3L: Vermador Blanco – Bio

25 kwietnia 2016

Pojemność: 3 litry

 

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone, białe oraz owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem.

Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót

Vermador Blanco – Bio

Vermador Blanco – Bio

29 października 2015

Vermador Blanco jest bardzo udanym połączeniem szczepów Airen i Macabeo. W nosie kwieciste z aromatami przypominającymi zielone oraz białe owoce cytrusowe. W smaku precyzyjne, pełne klarowności i mineralności z charakterystycznym świeżo-owocowym finiszem. Idealne do lekkich potraw rybnych, owoców morza, warzyw, lekkiego sera, tortilli i klarownych zup.

GUÍA PEÑÍN – 2013: 87 pt.

« powrót