Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

Malvasia Spumante Ancestrale – Bio

22 maja 2023

Delikatnie musujące wino o jasnym kolorze i kwiatowo-owocowym zapachu. W smaku mineralne, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami cytrusowymi, znakomicie zachowuje równowagę między miękkością i wytrawnością. Doskonałe w duecie z łagodnymi i średniodojrzałymi serami.

« powrót

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

Malvasia Orange Ancestrale Terre di Chieti IGP – Bio

28 września 2022

W kieliszku ma kolor pomarańczowy, którego odcień zależy od czasu maceracji. Pachnie intensywnie owocami cytrusowymi, dziką różą i ziołami. Wspaniale sprawdzi się podane z foie gras i owocami morza lub w duecie z serami.

« powrót

Malvasia Orange Zero Puro „Clorofillae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio 

Malvasia Orange Zero Puro „Clorofillae” Terre di Chieti IGP bez dodawanych siarczynów – Bio 

29 marca 2022

Wino pomarańczowe o intensywnym balsamicznym zapachu z nutami pomarańczy, daktyli i cynamonu. W smaku wytrawne i lekko pikantne.

« powrót

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Bianco Vino da Uve Appasite – Bio

29 marca 2022

Olbrzymi sukces czerwonego Bucefalo zmotywował jego twórców do stworzenia białego odpowiednika. Białe Bucefalo wyróżnia subtelny aromat winogron, owoców tropikalnych i białych kwiatów, na podniebieniu szlachetnie słodkie i ciepłe, a zarazem wciąż świeże i pikantne. Świetne w towarzystwie dżemów owocowych,  serników oraz potraw słodko – kwaśnych.

« powrót

Malvasia La Belle Terre di Chieti IGT – Bio

Malvasia La Belle Terre di Chieti IGT – Bio

14 listopada 2016

W nosie wyrazisty, a zarazem subtelny aromat liczi, pigwy i miodu. Wyskakuje wręcz z kieliszka, a przy drugim łyku pozostaje równie ciekawe. Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót