Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

Montepulciano d’Abruzzo Ancestrale DOP – Bio

10 października 2022

Ciemnopurpurowe wino o zapachu konfitury jagodowej z aromatami świeżych migdałów i nutami korzennymi. Pełne w smaku, świeże i bardzo satysfakcjonujące. Wspaniale się sprawdzi w towarzystwie serów i czerwonych mięs.

« powrót

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo DOP Riserva – Bio

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo DOP Riserva – Bio

18 października 2019

Riserva naszego arcylubianego Coste di Moro jest winem zaiste wyjątkowym. Pokazuje jak zaskakująco szeroki potencjał starzenia posiada szczep Montepulciano. Gęste i obfite, w aromacie przypominające dobre Porto. Świetna harmonia pomiędzy owocem a dostojną dojrzałością.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Bio

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Bio

18 października 2019

Montepulciano jest prawdopodobnie najważniejszym winem pochodzącym z Abruzji. Intensywny kolor czerwieni to pierwsze co rzuca nam się w oko. Świeże i owocowe nuty owocu śliwki i jeżyny magnetyzują nos, a na podniebieniu przyjemność dopełnia się aromatami jeżyn i wiśni z przyjemnymi garbnikami.

« powrót

Montepulciano d’Abruzzo DOP Zero Puro „Mineraliae” – Bio

Montepulciano d’Abruzzo DOP Zero Puro „Mineraliae” – Bio

24 lutego 2019

Głęboki rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami i intensywnym nosem konfitury z czarnej czereśni i migdałów. Podniebienie jest owocowe i pełne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Fenomenalne, naturalne wino.

« powrót

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

Bucefalo Rosso Vino da Uve Appasite – Bio

14 listopada 2016

Bukephalos, najbardziej znany koń Antyku, był koniem Aleksandra Wielkiego. Wyjątkowe jest również wino noszące w nazwie jego imię. Podobnie jak Ripasso tworzone jest z winogron częściowo już użytych do fermentacji i przypomina wielką Valpolicellę. Ciemny kolor, w nosie aromaty suszonych owoców, śliwki wraz ze stonowanym aromatem wina Porto. Miękkie, ciepłe i pikantne, świetny towarzysz na zimne dni. 

« powrót

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo DOP – Bio

14 listopada 2016

Wyjątkowo wyborne Montepulciano d’Abruzzo w jakości Demeter. Czysty aromat owocu jeżyny wraz z łagodnym aromatem wanilii, eleganckimi taninami, wybornie przyjemne w piciu.

 

Srebrny Medal Challenge Millésime Bio 2017!

« powrót

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Klasyczne Montepulciano d’Abruzzo: ujmujące, przyjemne, nieskomplikowane, dobre!

« powrót