Bedda Nero D’Avola Sicilia DOP – Bio

Bedda Nero D’Avola Sicilia DOP – Bio

28 maja 2024

Do pierwszej połowy XX wieku Nero D’Avola używane było wyłącznie jako wino na „domieszki”. Na przełomie ostatnich dziesięcioleci jednak, sycylijscy winiarze rozpoczęli produkcję tego wina „na poważnie”  mogąc pochwalić się z roku na rok coraz doskonalszymi wynikami. BEDDA, jest kwintesencją ich umiejętności. To wino charakteryzuje się rubinową czerwienią, aromatem jagód, wiśni i śliwek wraz z subtelnymi nutami balsamicznymi i przyjemną pikantnością. W ustach jest miękkie, aksamitne, otulające wręcz język, zapewniające elegancką i trwałą końcówkę.

« powrót

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP – Bio

Nero d`Avola Chiaramontesi Sicilia DOP – Bio

29 marca 2020

W kieliszku wino  ma barwę rubinowej czerwieni. Nos intensywny z aromatami czarnej wiśni i pikantnymi nutami. Na podniebieniu czerwone owoce z domieszką pikantnych aromatów tworzą bardzo przyjemne połączenie, a subtelny aromat słodkich owoców dodatkowo zaokrągla to świetne wino.

« powrót

Nero d’Avola DOC Sicilia – Bio

Nero d’Avola DOC Sicilia – Bio

18 października 2019

Na skąpanym słońcem południu Włoch tradycyjne odmiany szczepów nadal dominują w kulturze winiarskiej. Nero d’Avola to jedna z najlepszych odmian winogron na Sycylii, gdzie jest ona również znana pod nazwą Calabrese. Jej właściwości nadają temu winu jego ciemny kolor i pikantność, a także posmak śliwek i dżemu owocowego.

« powrót