Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

Pecorino Zero Puro „Prismae” bez dodawanych siarczynów – bio

29 marca 2022

Wytrawne białe wino o jasnożółtym kolorze i aromatycznym, kwiatowym zapachu. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałej gruszki, soczystego jabłka oraz migdałów, które łączą się z odrobiną goryczki. Warto je zestawiać z serami oraz białymi rybami.

« powrót

Pecorino Civitas Spumante Brut- Bio

Pecorino Civitas Spumante Brut- Bio

9 marca 2018

Niewiele jest win, które zapadają w pamięć na tak długo jak Pecorino Brut Spumante. Uwodzi nos aromatami białych owoców, na podniebieniu świeże i delikatne z przyjemnymi bąbelkami. Świetne na każdą okazję.

« powrót

Pecorino Civitas Terre di Chieti IGP – Bio

Pecorino Civitas Terre di Chieti IGP – Bio

14 listopada 2016

W nosie czuć aromat suszonych jabłek, likieru ziołowego oraz lodowego cukierka. W ustach świeże i soczyste, pozostawia na podniebieniu pikantny posmak z delikatną obecnością cytrusowej kwasowości. Idealnie sprawdzi się z daniami rybnymi i owocami morza.

« powrót

Vigna Madre PECORINO – Bio

Vigna Madre PECORINO – Bio

14 listopada 2016

Pecorino jest winem tworzonym z autochtonicznego szczepu o tej samej nazwie, cieszącego się z roku na rok coraz większą popularnością. Zawdzięcza ją przede wszystkim rynkowi Japońskiemu, gdzie uznano je za wino najbardziej pasujące do sushi i owoców morza. Krystaliczne, przejrzyste wino o aromacie dojrzałej gruszki i nutach cytrusowych. Świetnie zbalansowane z delikatną nutą cukru resztkowego w tle.

« powrót