Muse Pinot Grigio Extra Dry Spumante – Bio

5 lipca 2021
Świetne, jakościowe Pinot Grigio Spumante z nutką świeżego jabłka i melona na podniebieniu, cytrusowe i przepysznie bąbelkowe.
« powrót5 lipca 2021
Świetne, jakościowe Pinot Grigio Spumante z nutką świeżego jabłka i melona na podniebieniu, cytrusowe i przepysznie bąbelkowe.
« powrót23 marca 2020
Owocowo aromatyczne Pinot Grigio z nutami prażonych migdałów, suszonego siana i orzechów włoskich. W smaku miękkie i harmonijne z przyjemną kwasowością. Naszym zdaniem świetne wino do wegańskiego sushi!
« powrót18 października 2019
Świetne wino musujące o lśniącym, słomkowo złotym odcieniu, kwiatowych aromatach i zaskakująco łagodnym smaku jak na wytrawne Extra Brut.
« powrót25 lutego 2019
Pomarańczowe, wytrawne, ekologiczne wino musujące z niesamowitym aromatem m.in. czerwonych owoców leśnych oraz czerwonego grapefruita. Naturalne wino tworzone pradawną metodą, butelkowane jeszcze w trakcie fermentacji, co powoduje tworzenie się bąbelków w butelce bez dodawania cukru i drożdży. Takie wino nigdy się nie znudzi.
« powrót25 lutego 2019
Średnio wytrawne, łagodne, pomarańczowe wino z przyjemną kwasowością i bogatą owocowością. Aromat żółtych śliwek, jabłek i brzoskwini oraz łagodny, owocowo-kwaskowaty posmak to idealna kombinacja do pikantnych przystawek, tapas, antipasti, krewetek i sushi. Czyste wino z dużą dawką przyjemności.
« powrót9 marca 2018
To zapewne jedno z najelegantszych win musujących pochodzących z Abruzii. Bladoróżowe, musujące Pinot Grigio o niezwykle urzekającym aromacie białej brzoskwini i różowego grejpfruta wraz subtelnymi nutami białych kwiatów w tle to zapewne idealna propozycja na aperitif lub wieczór z przyjaciółmi. Lekkie, żywe, świeże wino gwarantuje dużo przyjemności.
« powrót19 czerwca 2017
Soczyste, łagodne Pinot Grigio 100% Bio o słomkowym kolorze i aromatach suszonego siana oraz brzoskwini zawładnie podniebieniami amatorów tego fantastycznego szczepu. Bardzo dobre do lekkich potraw, ryb, czy delikatnych przystawek. np. szynki parmeńskiej z melonem.
« powrót14 listopada 2016
Wino w kieliszku ma kolor łososiowy, ponieważ fermentowało na skórkach winogron. W nosie urzekają aromaty przypominające czerwoną porzeczkę, mokkę, orzechy i zioła śródziemnomorskie. Na podniebieniu sprawia intensywne wrażenie, a poprzez swój wyjątkowy proces fermentacji posiada dużą strukturę i esencjonalną końcówkę.
Magazyn WINO: „Dużo tu ciała, materii, ale i równowagi, kwaskowości, życia.”, „Odważne, soczyste, warte spróbowania”
Srebrny Medal Mundus Vini BioFach 2018!
« powrót