Fasoli Gino

Gospodarstwo rolne Fasoli istnieje od 1925 roku. Początkowo Fasoli byli hodowcami jabłek. Jednak po serii gradobić, które przeszły nad ich farmą w latach 60. i które wielokrotnie niszczyły całe ich zbiory, rodzina zdecydowała się przejść na uprawę winorośli. Wraz ze swoim ojcem, bracia Amadio i Natalino uprawiają je od 1977 roku. Winnice znajdują się w wyjątkowo atrakcyjnej do uprawy winorośli dolinie Illasi, między Weroną a Soave. Tu, w szerokiej, zalanej słońcem kotlinie, nie występują prawie w ogóle zjawiska mrozów ani nawet śniegu – wzgórza Lessin powstrzymują je bardzo skutecznie.

Po przejęciu firmy rodziców obaj nierozłączni bracia Natalino i Amadio Fasoli całkowicie poświęcili się rolnictwu ekologicznemu. Ich głównym celem była modernizacja piwnicy i poprawienie metod winifikacji. Ich ambicją i misją natomiast – tworzenie dobrych win do picia, które codziennie towarzyszą nam w życiu powszednim.

Zapewniamy Was całym sercem: udaje im się to wybitnie.

« powrót