Vigna Madre PECORINO – Bio

Vigna Madre PECORINO – Bio

14 listopada 2016

Pecorino jest winem tworzonym z autochtonicznego szczepu o tej samej nazwie, cieszącego się z roku na rok coraz większą popularnością. Zawdzięcza ją przede wszystkim rynkowi Japońskiemu, gdzie uznano je za wino najbardziej pasujące do sushi i owoców morza. Krystaliczne, przejrzyste wino o aromacie dojrzałej gruszki i nutach cytrusowych. Świetnie zbalansowane z delikatną nutą cukru resztkowego w tle.

« powrót

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

VIGNA MADRE TREBBIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Ekologiczne wino o świeżym, fenomenalnie lekkim bukiecie z nutami brzoskwini z bananem i  pomarańczowym grapefruitem. Na podniebieniu rześka kwaskowość wraz z wyczuwalnymi nutami melona i agrestu. Będzie pasować do ryb, risotto i półdojrzałych serów.

« powrót

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

Vigna Madre MONTEPULCIANO D’ABRUZZO – Bio

14 listopada 2016

Klasyczne Montepulciano d’Abruzzo: ujmujące, przyjemne, nieskomplikowane, dobre!

« powrót