Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

Cava Rossinyol Brut Nature DO bez dodawanych siarczynów – Bio

25 marca 2022

Orzeźwiająca cava bogata w aromaty zielonego jabłka i gruszki z nutą prażonych migdałów. Łagodna w smaku, świetnie sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i dodatek do letnich dań.

« powrót

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

Fredolic Cabernet Sauvignon Penedès DO – bez dodawanych siarczynów – Bio

14 listopada 2016

Owocowe, świeże i eleganckie wino bez dodawanych siarczynów. Bogate w aromaty czerwonych owoców i pełny, długotrwały smak z nutami mineralnymi. Będzie dobrze pasować do grillowanych mięs, grillowanych warzyw oraz dojrzałych serów.

« powrót

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

Gewürztraminer & Muskat Penedès DO – Bio

14 listopada 2016

Kuszące, wonne, nienarzucające się i harmonijne wino.  Elegancki Gewürztraminer, który zaprasza do rozkoszowania się nim. Będzie dobrze pasować do grillowanych warzyw, pasztetów mięsnych i wegetariańskich, ryb albo drobiu.

« powrót

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

Cava Gran Reserva Selección Familiar DO – Bio

14 listopada 2016

Gran Reserva to najbardziej wysublimowany popis winiarzy z Penedes. W wydaniu winnicy Bolet wino dojrzewało nie wymagane 30 miesięcy, lecz minimum 36, co w dużym stopniu nasyciło CAVę aromatami drożdżowymi, migdałowymi i orzecha laskowego. Jej charakterystyczny ciemnożółty kolor dopełnia całokształtu wraz ze stonowaną, ale nadal zaskakująco żywą kwaskowością i świetną strukturą na podniebieniu. Będzie świetnie pasować do dań rybnych, homara, białych mięs oraz foie gras.

« powrót

Cava Brut Reserva DO – Bio

Cava Brut Reserva DO – Bio

14 listopada 2016

Wzorowa CAVA z winnicy Bolet o jasno złocistym kolorze, subtelnym aromacie banana, brzoskwini i dojrzałego melona, ze świeżą kwaskowością oraz pochodzącymi z procesu starzenia nutami tostowymi i migdałowymi. Będzie pasować do dań rybnych, białych mięs oraz potraw i deserów na bazie ryżu.

« powrót

Cava Brut Classic DO – Bio

Cava Brut Classic DO – Bio

14 listopada 2016

W kieliszku jasny, złocisto-żółty kolor, w nosie delikatny aromat jabłkowo-gruszkowy, a na podniebieniu owocowa przyjemność z picia. Przyjemne i łagodne na końcu.

« powrót